dissabte, 28 de març del 2015

CATALUNYA I CANTÀBRIA

Divendres vam conèixer les Comunitats Autònomes de Catalunya i Cantàbria, Nico i Carla ens van parlar sobre la primera i Jazmín i Alberto sobre la segona.


CATALUNYA

Com en cada exposició, el primer que ens van informar va ser sobre la posició de la Comunitat.Ens van donar les coordenades geogràfiques de Barcelona i vam estar mirant en el mapa mundi de classe amb un poc més d'atenció ja que el meridià de Grenwich passa per aquesta Comunitat, més concretament per la província de Tarragona.





Llavors na Carla i en Nico ens parlaren sobre les províncies d'aquesta Comunitat i la flora i la fauna.


Mitjançant un gràfic ens parlaren del clima, Mediterrani, com el que tenim a les nostres illes amb clima de muntanya pel nord de Lleida i Girona, pels Pirineus. Sobre la flora i fauna ens explicaren algunes de les espècies més importants.
En quant a la  part pràctica ens van portar fuet, molt típic d'allà . Ens va encantar.., moltes gràcies als dos.





CANTÀBRIA

N'Alberto i na Jazmín ens van parlar sobre una Comunitat preciosa: Cantàbria. La van situar en el mapa i van dir les comunitats que ni havien al costat d'ella. Ens van donar les seves dades demogràfiques i ens van parla a partir d'un gràfic sobre les seves dades, és una comunitat que ha crescut en població.




També ens van mostrar fotos i ens van donar informació molt detallada sobre les poblacions més importants.


Van parlar sobre la flora, la fauna i ens van donar una petita explicació sobre els més importants, tot amb molta fotografia i informació molt detallada.



Una de les escoles que ens acompanyen en el projecte de "Agrupacions" i que vindràn a Madrid són d'aquesta Comunitat, de San Andrés de Luena, estic ben segura que podrem aprendre més d'ells.

Per acaba amb la part pràctica, els nostres companys ens van fer gaudir de nou de la gastronomia de la Comunitat, ells ens van portar "sobaos pasiegos", bonissims......








1 comentari: